About Me

header ads

Дезінфекція вентиляційних систем та каналів

 Використання озону дає можливість зробити дезінфекцію витяжних систем та вентиляцій, сприяє боротьбі з різними комахами, що знаходяться у повітроводних каналах. За допомогою озонування можна позбутися всіляких неприємних запахів, що переважають у приміщеннях і шахтах вентиляції. Озон, позбавляє від не особливо приємних запахів і хімічних, що знаходяться в повітрі. елементів, здатний вирішити пов'язані з накопиченням жиру в повітропроводах проблеми.


Дезінфекція озоном витяжних систем та вентиляцій.


З вентиляційних систем у навколишнє середовище постійно виходить запах, він здатний спричинити невдоволення сусідів та інших підприємств. Обладнанню, що часто використовується на кухнях ресторанів, зокрема грилі, печі, фритюр, особливо необхідна хороша, а також надійна система чищення, яка зможе 24/7 чистити повітря. Слід детально продумувати систему вентиляції на комерційній кухні, оскільки це невід'ємна і необхідна частина при досягненні хорошої обстановки для майбутньої працездатності працюючих. При приготуванні відбувається випаровування і накопичення жирів, зайве тепло і відчуваються сторонні запахи, від цього слід позбавлятися належним чином.


Повітря, що виходить з кухонних витяжок тих кухонь, де найчастіше застосовується фритюр, включає величезне скупчення жиру. У такому разі краще мати фільтр для жиру. Він найчастіше вже укомплектований при вході у витяжку. Варто пам'ятати, що він може стримувати лише великі частинки, а також необхідно постійно чистити. Після цього повітря, яке пройшло крізь фільтр жиру, потрібно почистити від найменших частинок жирів та запахів, що залишилися в потоці. Потрапляючи в систему вентиляції, озон відразу починає розщеплення дрібних частин жиру на вуглекислий газ, воду і невелику кількість пилу, після чого вони просуваються по системі вентиляції, не прилипаючи і не затримуючись у внутрішніх стінках труб. Ще озон здатний видаляти різні запахи, що виходять з повітряних потоків, дезінфікуючи систему вентиляції. Потрапляючи в повітропровід і з'єднуючись із потоками повітря, озон рухається до вентиляційного каналу, що наближено до пункту збору повітря з приміщення. Якщо уникати необхідного очищення, частинки жиру та накопиченої сажі, приклеяться до стін каналів та вентилятора. У ході ігнорування скупчення жиру на кухні може виникнути реальна загроза спалаху!

Озонування вентиляційних систем дає можливість:


1. Посилити рівень пожежної безпеки;

2. Усунути неприємні запахи;

3. Використовувати менш дороге вентиляційне обладнання;

4. Зменшити негативну дію на навколишнє середовище.


При озонуванні озон подається саме в самий потік переробленого повітря. Але слід пам'ятати, що для максимального ефекту від нього потрібно звернути увагу на наступні фактори:


1. Потік повітря. Залежно від обсягу, що проходить повітряними каналами, слід вибирати модель озонатора, а його потужність, виходячи з рівня поставлених завдань;

2. Тимчасові рамки перебування повітря із приміщення, по дорозі на вулицю. При затяжному такому періоді озон буде здатний набагато краще виконати своє призначення, пов'язане з дезінфекцією та очищенням. Трапляються випадки, коли слід зробити повітряну магістраль довшою, щоб контакти з озоном тривали довше;

3. Рівень у повітрі жирів;

4. Способи та місце подачі озону, а також його кількість;

5. Навколишні фактори, що здатні вплинути на роботу.

Дезінфекція вентиляційних систем та каналів


Дописати коментар

0 Коментарі