About Me

header ads

Озон як засіб дезінфекції

 Універсальні характеристики озону роблять його чудовою альтернативою традиційним методам дезінфекції, що дозволяє заощаджувати великі обсяги експлуатаційних витрат, при цьому отримувати гарантований результат.


Озон також є екологічно чистим і виключає ризик залишків хімічних речовин. Озон може замінити хлор, гарячу воду та пару. У свою чергу, це зменшує споживання хімічних речовин, заощаджується вода та енергія на її нагрівання.


Озон як засіб стерилізації


- дезінфекції приміщень, автомобілів, обладнання;

- дезінсекції (знищення комах, клопів, кліщів, мурах, бліх, тарганів та ін.)

- стерилізації приміщень, транспорту, тари, інвентарю, інструменту;

- ефективна боротьба із грибком цвілі;

- усунення запахів будь-якої складності.

Однією з причин відставання України за темпами зростання озонових технологій є те, що виробники та дистриб'ютори хімічних засобів дезінфекції не зацікавлені у впровадженні озону, оскільки підприємства, які встановили систему озонування, зменшують закупівлю хімічних засобів у рази. А підприємства, що вже використовують озонування і, що побачили його переваги у вигляді покращення якості продукції та економії, зі зрозумілих причин не поспішають розповідати про це конкурентам.


Озон - це природна сполука, в якій три атоми кисню об'єднуються для утворення молекули озону (O3). Кисень найчастіше існує у вигляді двох атомів кисню (O2). Озон утворюється, коли енергія від ультрафіолетового (УФ) світла або електричного розряду розриває подвійні зв'язки (O2), утворюючи окремі атоми кисню, які рекомбінуються з молекулами (O2) для створення озону.


Дезінфекція та стерилізація озоном


Озон є потужним окисним і дезінфікуючим засобом, природним чином руйнуючи шкідливі мікроорганізми та сполуки шляхом їх окиснення. Окислення відбувається, коли молекули озону стикаються з окисними речовинами, включаючи мікроорганізми (віруси, цвіль і бактерії) та органічні та неорганічні матеріали (залізо та марганець). При контакті з озоном у мікроорганізмах зовнішні мембрани клітинних стінок розриваються (лізуються), руйнуючи мікроорганізми або дезактивуються за рахунок окиснення. Окислення, як правило, гідроліз неорганічної молекули, внаслідок чого вони стають нерозчинними і полегшують їх фізичне прибирання.


Озонові технології та рішення застосовуються у різних сферах побуту, аграрному секторі, сфері торгівлі, логістики та промисловості.

Озон как средство дезинфекции


Дописати коментар

0 Коментарі