About Me

header ads

Озонування салону автомобіля

 Неприємний запах у салоні машини викликає не лише дискомфорт, а й може спричинити алергію та інші захворювання. Багато автовласників вважають, що усунути проблему можна звичайним миттям або маскуванням «сухим туманом». Насправді такі спроби не увінчуються успіхом. Крім того, вони не дозволяють дезінфікувати повітря. Вихід лише один – провести озонацію.


Що таке озонування салону автомобіля?


Озонація дозволяє швидко та ефективно усунути неприємні запахи, знищити хвороботворні бактерії, віруси та цвіль. Процедура також перешкоджає появі грибка, що руйнівно діє на поверхні і є причиною небажаних ароматів.


Для озонування застосовують спеціальне обладнання – озонатор. Цей прилад виділяє озон, який руйнівно впливає на бактерії та мікроби. Озон проникає у найглибші шари поверхонь, знищуючи причину запахів та поганого мікроклімату в салоні.


Коли може знадобитися озонація:


У салоні з'явився неприємний запах, який неможливо нічим усунути.

Давно не проводилося чищення інтер'єру авто та системи кондиціювання, повітроводних ґрат.

У машині їздять малі діти.

Автовласник курить, займається перевезенням пасажирів.

Був куплений автомобіль, який навряд чи проходив передпродажну підготовку.

Важливо! Перед озонацією необхідно зробити хімічне чищення салону, усунути основні забруднення.


Навіщо потрібна озонація салону?


У процесі експлуатації всередину машини потрапляє бруд, пил та волога. Якщо вчасно не позбавлятися цих небажаних гостей, почнуть розмножуватися бактерії та віруси, з'явиться цвіль, і як наслідок у салоні почне неприємно пахнути.


Транспортні засоби, які тільки вийшли з конвеєра, також можуть мати проблеми із запахом, викликаним хімічним складом штучних матеріалів: кислоти, толуолу, формальдегіду.


Бактерії, пліснява та токсична хімія викликають не тільки алергію, але й інші захворювання, пов'язані з роботою дихальної та нервової системи. З'являється кашель, свербіж слизових носа, біль у горлі, підвищена втома, апатія.


Миритися з ситуацією, що склалася, — завдати шкоди не тільки своєму здоров'ю, а й іншим пасажирам, серед яких можуть бути діти та люди похилого віку.


Але якщо вдатися до послуги озонування, можна позбавитися проблеми і застрахувати здоров'я оточуючих від небажаних наслідків.


Що робить озонування?


У процесі озонації не застосовуються токсичні засоби. Також не доведеться знімати деталі обшивки салону. Технологія очищення полягає в застосуванні газу, що виробляється озоногенератором.


Озон руйнує молекули бактерій та мікроорганізмів. Газ здатний знищити і леткі хімічні речовини. Він розкладає хімікати. В результаті вони перетворюються на безпечні домішки.


Суть технології озонування


Озон глибоко проникає в матеріали, що дозволяє йому боротися з важко виведеними плямами і найбільш забрудненими місцями.

Після процедури на поверхнях, що обробляються, не залишається слідів. Повітря стає свіжим і чистим, як після грози.

Озонація знезаражує як повітря, а й поверхні. Газ повністю знищує бактерії та мікроорганізми, перешкоджає розвитку цвілі.

Озон не маскує, а усуває запахи: тютюновий дим, вихлопні гази, паливо, пліснява та вогкість, продукти біологічної активності, їжа та ін.

Газ не має запаху і залишається абсолютно нейтральним.

Якщо в салон потрапили пари або кульки ртуті, озон здатний впоратися і з цією проблемою. Озонатор застосовують у демеркуризації – видалення ртутної пари.

Озонування відрізняється високою ефективністю. Цей показник перевищує дію хлору майже 300 разів. При цьому на саму процедуру піде не більше півгодини.

Невисока вартість послуги.

Зверніть увагу! Процедуру озонування повинні проводити лише досвідчені фахівці, які суворо дотримуються технології. Нехтування правилами призведе до таких негативних наслідків:


Надлишок озону шкодить усьому живому: викликає задушливий кашель, ускладнює дихання, призводить до сильної мігрені.

Неправильне використання озонатора призведе до руйнування деталей із полімерів та гуми. Може спричинити вихід з ладу електроніки.

Особливості озонування


Процедура включає обробку не тільки салону, а й системи кондиціювання та вентиляції автомобіля. Для цього фахівець підключає озонатор, який починає генерувати озон із навколишнього повітря. Попередньо очищається повітря, проходячи через систему фільтрів.


У спеціальному реакторі озоногенератора очищений кисень збагачується озоном. Після одержаний озон подається через гнучкий шланг в салон машини.


Газ вступає у реакцію з мікроорганізмами та летючими речовинами та знищує їх. Також необхідно відкрити всі заслінки та включити опалювальну систему, яка потребує очищення та сприяє швидкому просушуванню інтер'єру.


По завершенні процедури машину добре провітрюють.

Важливо! Під час роботи спеціаліст повинен убезпечити себе засобами індивідуального захисту: респіратором, окулярами, рукавичками.


У компанії "Канод" можна скористатися професійною послугою озонації автомобіля. Наші спеціалісти застосовують сучасне обладнання. З його допомогою можна очистити та продезінфікувати салон та кондиціонер машини від грибка, вірусів, бактерій, алергенів. Для повної дезінфекції достатньо 30 хвилин роботи озонатора.


Рекомендуємо проводити обробку транспортного засобу озонатором не частіше ніж 1 раз на місяць.

Озонування салону автомобіля


Дописати коментар

0 Коментарі