About Me

header ads

Якщо розбився градусник – усунення парів ртуті озоном

 Ртуть є рідким металом сріблястого кольору, що викликає сильні проблеми зі здоров'ям.

Події при розбитті ртутного градусника.

В даний час в нашій країні безліч людей використовують ртутний градусник, розбивши який можна отримати масу серйозних проблем. Особливо часто у випадку, коли термометр розбитий, люди не мають інформації, що потрібно зробити і куди звернутися за допомогою. У ході цього вони намагаються самостійно позбутися ртуті, і найчастіше лише погіршують становище. Ртутні термометри користуються популярністю через точність вимірювання температури, а також цінову політику.


Пари ртуті, що могли поширитися на будь-яких поверхнях та у всіляких приміщеннях, найефективніше усуває саме озонатор. Потрібно пам'ятати, що пари та мікрочастинки здатні залишитися на поверхнях навіть якщо було проведено ретельне прибирання, тим самим завдавши шкоди вашому здоров'ю.

Для випаровування рідкої ртуті буде достатньо кімнатної температури. Це спричинить підвищення рівня парів ртуті в приміщенні. Важливо пам'ятати, що ртуть і її пари не мають абсолютно жодного запаху. Найменша кількість ртуті з розбитого градусника здатна завдати шкоди, зокрема дітям, якщо її не позбудеться і не видалити так, як належить.


Пари ртуті можуть завдати серйозних проблем вашому здоров'ю. Їх освіта буде набагато сильнішою під час нагрівання. Вони здатні проникати в організм людини разом з вдихом і під час цього вбиратися в організмі. Якщо ви вдихнули особливо концентровані пари ртуті, то як наслідок зможете відчути першіння та кашель, погіршення дихання, мігрень та блювання.

Найпоширеніша помилка – використання пилососу для прибирання ртуті! Такі випадки трапляються дуже часто, через незнання що робити і куди звертатися якщо розбили термометр. При попаданні в пилосос ртуть починає нагріватися, а це спричиняє ще більше її випаровування. Звичайно, пилосос не здатний утримувати пари, тому що призначений вловлювати лише великі частинки. Таким чином при роботі з пилососом, концентрація отруйної пари зростає багаторазово. Крім того, пилосос через таке прибирання доведеться викинути, тому що позбавиться отруйної речовини з усіх внутрішніх деталей практично не можливо.

Якщо розбився градусник – усунення парів ртуті озоном


Дописати коментар

0 Коментарі